Opleidingen

Het opleiden van uw medewerkers zorgt er voor dat uw medewerkers het maximale uit hun vermogens kunnen halen. Een investering in uw contractmanagers is een investeren in uw organisatie. Het ontwikkelen van contractmanagement kan niet los gezien worden van scholing.

Contractmanagement in het Sociaal Domein:

CMSD heeft in samenwerking met de enige certificeerde partner van de IACCM   (International Association for Contract and Commercial Management) in Nederland de opleiding Contractmanagement in het Sociaal Domein ontwikkeld.

Wij zijn van mening dat contractmanagement per definitie gedifferentieerd is. Onze training is dat dan uiteraard ook los van eventueel door u aanvullend gewenste focuspunten.

Elke aanbieder is u mogelijk even lief maar niet elke aanbieder levert een even grote bijdrage aan de doelen van de gemeente binnen het sociaal domein. De desbetreffende contractmanager dient over specifieke competenties en drijfveren te beschikken om het maximale uit de relatie te halen.

Deze training is gebaseerd op de IACCM training en geeft dan ook een internationaal erkend diploma. Deze training wordt zowel in-company- als open rooster aangeboden.

Bij een in-company training maakt het vooraf opstellen van de CMSD contractmanagement ontwerp tool onderdeel uit van de training.. Dit model geeft op basis van de contractportfolio een advies over benodigd contractmanagement volwassenheidsniveau, -in te vullen activiteiten, en menscapaciteit, competenties en drijfveren van het contractmanagementteam. Een waardevol instrument. Voortvloeiend uit de CMSD contractmanagement ontwerptool kan een keuze gemaakt worden welke variant het meest geschikt is. De training zal worden aangeboden als 3, 4 en 5-daagse variant. Welke variant ios het meest geschikt voor u? Dat is een uitkomst van de CMSD contractmanagement ontwerp tool en van uw contractportfolio.

Eens doorpraten? Neem vrijblijvend contact met ons op.

CMSD biedt de volgende aanvullende opleidingen:

  • Inkoop voor de contractmanager in het Sociaal Domein
  • De ZRM (Zelf Redzaamheid Matrix) en de ZRM als sturingsinstrument.
  • Het belang van politieke sensitiviteit voor de contractmanager en hoe daar mee om te gaan.
  • De rol van de contracteigenaar in het sociaal domein.

CMSD streeft er naar binnen afzienbare tijd een breed pallet aan opleidingen en trainingen te kunnen aanbieden.