CMSD lanceert Crisis Platform Sociaal Domein ( Wmo / Jeugdhulp ) – Covid-19

Covid Crisis Platform Sociaal Domein CMSD.NL 1.0 04-10-2020

Het Corona virus is een ernstig gezondheidsrisico voor grote groepen mensen in Nederland. De maatregelen om het virus in te dammen gooien onze wereld overhoop: quarantaine, thuiswerken, 1,5 meter afstand houden, winkels en horeca dicht, etc.Deze maatregelen hebben ook impact op de dienstverlening door zorgaanbieders inzake Wmo en Jeugdhulp, met mogelijke effecten op de gezondheid en veiligheid van kwetsbare burgers.

Als CMSD hebben we daarom samen met onze partner Inbisco.nl (met referenties zoals DSM, ThyssenKrupp en Mammoet) een digitaal platform (SAAS) ontwikkeld waarmee zorgaanbieders inzicht kunnen geven in de stand van zaken van hun dienstverlening. Dit geeft zorgaanbieders onderling de mogelijkheid om samen te werken en de gemeente om bij te springen waar dat echt nodig is.

Het platform werkt met een universeel cliënt risicoprofiel om het niveau van dienstverlening te monitoren en biedt de mogelijkheid om continuiteitsplannen te uploaden en te delen met gemeenten. Alle zorgaanbieders zijn verbonden met het platform en updaten hun situatie wanneer noodzakelijk. Via de rapportagetool kunnen gemeenten actueel overzicht krijgen van de situatie binnen hun gemeente. Het platform is eenvoudig (training niet nodig) & simpel schaalbaar: regionale samenwerkingsverbanden, Veiligheidsregio’s en landelijke toepassing is zelfs prima mogelijk, zodat er op ieder gewenst niveau eenduidig zicht is op de situatie.

We bieden ons platform voor kostprijs aan. Wij willen het mogelijk maken dat gemeenten en zorgaanbieders schouder aan schouder staan om de gezondheidsrisico’s voor kwetsbare burgers zoveel mogelijk te beperken. Dat is ook onze visie als CMSD: Gemeente en zorgaanbieders niet slechts als contractpartners, maar als samenwerkingspartners met een gezamenlijk doel! Neem contact met vragen en interesse, wij staan u graag te woord.

P.s. Naast dit Crisis Platform Sociaal Domein hebben we ook de Zorgtoets, een instrument dat inzicht geeft in het presteren van zorgaanbieders en de eigen organisatie, lerende organisaties ondersteund, kwaliteit van zorg verbeterd en resulteert in meer en betere zorg voor hetzelfde geld.

Info@cmsd.nl

Gerard van Ringelesteijn Mobiel: 06-26374641

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *